БГ Пракса 2018. Штампа
Вести и догађаји
среда, 11 април 2018 14:22
Универзитет у Београду
Центар за развој каријере и саветовање студената
Студентски трг 1,11000 Београд
(011) 3207 419

Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
www.развојкаријере.бг.ац.рс
Университy оф Белграде
Центре фор Цареер Девелопмент анд
Студент Цоунселлинг
Студентски трг 1, Белграде
+381 (011) 3207 419

Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
www.развојкаријере.бг.ац.рс

 

Важно!
КОНКУРС ЗА БГ ПРАКСУ ПРОДУЖЕН ДО 25.АПРИЛА

Београд, 18.4.2018. - Данас је продужен рок за пријаве студената за програм Универзитетске радне праксе БГПРАКСА 2018 до следеће среде, 25.априла у поноћ.

Уз обезбеђену накнаду за трошкове превоза и оброка студенти током тромесечне праксе имају менторе и задатке на више од 170 различитих позиција у градским предузећима, установама културе, библиотекама, музејима, секретаријатима градске управе, градском правобранилаштву и општинама које учествују у програму. Планиран почетак праксе је 15.јуни.

Конкурс је отворен за студенте са више од двадесет факултета у саставу Универзитета у Београду и кроз њега је у протеклих осам година прошло преко 1800 студената који су на овај начин унапредили своје академско образовање и стекли вредно радно искуство.

Конкурс са свим детаљима о локацијама и позицијама за праксу, описом посла, условима за сваку позицију и потребним документима налази се на сајту Центра за развој каријере, на страници www.развојкаријере.бг.ац.рс/бгпракса

Преглед отворених позиција према факултетима налази се на линку >>> www.развојкаријере.бг.ац.рс/бгпракса2018-водиц#лат

БГПРАКСА омогућава студентима да по јединственом моделу обављају стручну праксу у јавним и јавним комуналним предузећима, организационим јединицама Градске управе, установама културе и градским општинама и стекну практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и на тај начин унапреде своје академско образовање.

Ове године у програм учествују: ЈКП "Београдски водовод и канализација", ЈП Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, ЈКП "Београд-пут", ЈКП Паркинг сервис, "ЈП "Београдска тврђава" ЈКП "Погребне услуге ", ЈКП "Ветерина Београд", ЈКП"Зеленило Београд", Спортски центар "Олимп-Звездара, ЈКП "Инфостан технологије" Београд, ЈКП "Градске пијаце", Туристичка организација Београда, Арена Београд, у општинама: Општине Гроцка, Вождовац, Младеновац, Савски венац, Земун, Нови Београд, Библиотека "Милутин Бојић", Библиотека града Београда, Историјски архив Београда, Кућа Легата, БИТЕФ театар, Музеј града Београда, Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Центар за ликовно образовање Шуматовачка, Библиотека "Димитрије Туцовић" Лазаревац, Завод за заштиту споменика културе, Дом омладине, Југословенско драмско позориште, Канцеларија за младе града Београда, Градско правобранилаштво града Београда, Служба за интерну ревизију града Београда, као и 15 секретаријата Градске управе.

Пракса ће трајати три месеца и планирани почетак је 15. јуни 2018. Свим студентима – полазницима програма током трајања праксе биће обезбеђена накнада за топли оброк и превоз и менторска подршка из реда запослених у институцијама учесницама у програму. Ангажовање у програму носи и одређени број додатних /некумулативних/ ЕСПБ бодова које факултети Универзитета у Београду препознају као релевантну ваннаставну активност студената или као обавезну стручну праксу.

Програм Универзитетска радна пракса – БГ ПРАКСА реализује Центар за развој каријере Универзитета у Београду у сарадњи са Градском управом Града Београда од 2010. године. У протеклих осам година реализације преко 1800 студената са 26 факултета Универзитета у Београду стекло је прво радно искуство у институцијама чији је оснивач град.

Средином маја биће познати резултати првог круга селекције, а до краја маја и почетком јуна организовани интервјуи са студентима.

Ангажовање у програму носи и додатне /некумулативне/ ЕСПБ бодова као препозната релевантна ваннаставна активност студената Универзитета у Београду. Програм реализује од 2010. године Универзитет у Београду у сарадњи са Градом Београдом под називом Универзитетска радна пракса - БГПРАКСА - у јавним и јавним-комуналним предузећима града Београда, од 2011.године и у организационим јединицама Управе, а од 2012. године и у установама културе и општинама Града Београда.

 

 

На нашем YоуТубе каналу можете да погледате разговоре са учесницима у програму на:
www.yоутубе.цом

 


 

Шаљемо и два краћа текста погодна за објаве на друштвеним мрежама:

Искористи прилику да стекнеш радно искуство током студија на некој од 176 различитих позиција у оквиру конкурса #бгпракса. Имаћеш подршку ментора из реда запослених, покривене трошкове превоза и фантастичну могућност да током праксе усавршиш своје вештине комуникације и тимског рада. Постани #бгпрактикант овог лета! www.развојкаријере.бг.ац.рс/бгпракса.

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду позива студенте завршних година да се пријаве за учешће у програму Универзитетска радна пракса – БГ ПРАКСА 2018. www.развојкаријере.бг.ац.рс/конкурс-бгпракса-2018

 


 

Документација која прати Вест:

 Повратак на почетну страну „Вести и догађаји“  

 

Последње ажурирано петак, 27 април 2018 18:14